Leiko-palvelu avattu

Leiko-reseptipalvelujärjestelmä on avattu käyttäjille. Leipuriliiton jäsenyrityksillä on nyt mahdollisuus liittyä järjestelmään ja ryhtyä sen käyttäjäksi.

Leiko-palvelu on tarkoitettu ainoastaan Suomen Leipuriliiton jäsenyrityksille sekä Leipuriliiton jäsenyritysten raaka-ainetoimittajille. Leipuriliiton kuulumattomilla leipomo- ja konditoria-alan yrityksillä ei ole oikeutta liittyä Leiko-palveluun.

Leiko-palvelu liittyminen vaatii rekisteröitymisen. Erillistä kirjallista sopimusta Leipuriliiton ja loppukäyttäjien välillä ei tehdä, vaan loppukäyttäjät sitoutuvat loppukäyttäjäehtoihin ja hinnoitteluun ryhtymällä käyttämän palvelua eli kun he rekisteröityvät palveluun. Rekisteröitymiset ohjautuvat automaattisesti myös Suomen Leipuriliittoon, jossa mm. tarkistetaan, että Leiko-palveluun liittyvä yritys on Leipuriliiton jäsen.

Palveluun rekisteröidytään netin kautta osoitteesta https://palvelu.leiko.fi
Siihen pääsee myös menemällä Leiko-palvelun sivulle www.leiko.fi  ja klikkaamalla kohtaa ’SIIRRY PALVELUUN’

Kun Leipuriliiton jäsenyritys (tai raaka-ainetoimittaja) rekisteröityy palveluun, niin yritys luo itselleen oman käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jatkossa yritys kirjautuu palveluun omilla luomillaan tunnuksilla. Yhdelle yritykselle tulee siten vain yhdet tunnukset. Yritys päättää siitä, kenellä tai keillä yrityksen henkilöistä on oikeus käyttää näitä tunnuksia. Samoja tunnuksia voi siis jakaa useammalle käyttäjälle yrityksen sisällä.

HUOM! Suomen Leipuriliiton Canter Oy:ltä ostama Leiko-palvelu on tarkoitettu siis Suomen Leipuriliiton jäsenyrityksille. Kyse on nimenomaan jäsenille suunnatusta jäsenpalvelusta. Leiko-palvelussa mukana olevat raaka-ainetoimittajat ovat palvelussa mukana tärkeinä yhteistyökumppaneina, jotka tarjoavat omien raaka-aineidensa tiedot keskitetysti palvelussa mukana olevien Leipuriliiton jäsenenä olevien leipomo-ja konditoriayritysten käyttöön.

Palvelu on maksullinen:

  • Reseptipalveluun liittyvät maksut ovat liittymismaksu (leipomot/konditoriat sekä raaka-ainetoimittajat), kuukausimaksu (leipomot/konditoriat sekä raaka-ainetoimittajat) sekä tuoterivimaksu (raaka-ainetoimittajat).
  • Tuoterivimaksua maksavat myös ne leipomot/konditoriat, jotka haluavat laittaa omia tuotteitaan muille leipomoille ja konditorioille tarjottavaksi/hyödynnettäväksi. Hinnat löytyvät Leiko-palvelun nettisivuilta osoitteesta www.leiko.fi.
  • Aloitusvaiheessa kuukausikohtaista palvelumaksua (leipomot/konditoriat sekä raaka-ainetoimittajat) ja tuoterivimaksua (raaka-ainetoimittajat) aletaan periä vasta lokakuusta 2017 lähtien. Liittymismaksu laskutetaan rekisteröitymisen jälkeen.

LEIKO-PALVELUN KÄYTTÄMINEN:

Leiko-palvelussa raaka-ainetoimittajat tarjoavat omien raaka-aineidensa tiedot keskitetysti leipomo-ja konditoriayritysten käyttöön. Järjestelmä käyttää myös Finelin eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän elintarvikkeiden kansallisen koostumustietopankin tietoja sekä leipomoiden ja konditorioiden järjestelmään itse syöttämiä raaka-ainetietoja. Lisäksi tarvitaan tietenkin leipomon tai konditorian omat reseptit. Perusperiaate on, että järjestelmä muodostaa edellä mainittuja käyttäen ehdotuksen pakkausmerkinnöistä. Se laskee ravintoarvot, muodostaa ainesosaluettelon, kerää allergeenitiedot ja laskee vilja-raaka-aineiden osuudet ja määräävien ainesosien määrät.

Linkki Leiko-palvelun käyttöohjeeseen löytyy Leiko.fi -sivuston alareunasta eli sitä pääsee tutkimaan myös kirjautumatta palveluun. Linkki löytyy lisäksi myös Leiko-palvelun päävalikosta ”kirjaudu ulos” -kohdan alta.

Leiko-palvelun esittelyä ja siihen liittyvää ohjausta on saatavilla myös Leipuripäivien tavarantoimittajien näyttelyssä 12.8.2017 Scandic Rosendahlissa Tampereella osastolla 42. Siellä palvelua esittelevät ja siihen liittyvää ohjausta antavat Canter Oy:n ja Taito United Oy:n edustajat.